Valoa, ei väkivaltaa – näe oranssia!

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry haluaa muistuttaa tänään vietettävästä tärkeästä YK:n naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisesta teemapäivästä: Valoa, ei väkivaltaa!

Oranssit päivät on maailmanlaajuinen kampanja, joka lisää tietoisuutta naisiin kohdistuvasta väkivallasta ja työstä sen vähentämiseksi. Oranssit päivät alkavat tänään Kansainvälisenä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisena päivänä 25.11.2021 ja loppuvat Ihmisoikeuksien päivänä 10.12.2021. Oranssi on naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen väri. Se symboloi toivoa tulevaisuudesta, jossa elämä ilman väkivaltaa on jokaisen oikeus.

Oranssi symboloi toivoa tulevaisuudesta!

Joka kolmas nainen maailmassa on kohdannut fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa. Joissain maissa luku nousee jopa 70 prosenttiin. Suurin osa tästä väkivallasta tapahtuu kotona.

Väkivallan muotoja on monia. Sukuelinten silpominen, tyttöjen pakkoavioliitot ja seksuaalinen hyväksikäyttö ovat laajalle levinneitä ihmisoikeusloukkauksia. Konflikteissa raiskausta käytetään suunnitelmallisena aseena, joka kohdistuu erityisesti sivullisiin naisiin ja tyttöihin.

Apua on aina tarjolla!

“Haluamme muistuttaa, että väkivaltatyössä näemme väkivaltailmiöstä vain jäävuoren huipun – ja silti tuo huippu on varsin suuri. Kuinka iso osa väkivallasta jääkään piiloon?”, toiminnanjohtaja Susanna Huovinen kysyy. Samalla hän muistuttaa, että kaikilla on oikeus väkivallattomaan elämään ja yksin ei pidä jäädä. Apua on tarjolla!

Jyväskylässä oranssi teema näkyy laajasti. Koko kahden viikon ajan oranssiksi on valaistuna Kaupunginteatteri, Reimarin julkisivu, Ylistön silta ja Hotelli Alban terassi sekä Vaajakosken voimalaitos (Lumme Energia). Myös Kirkkopuiston Bistro tuo oranssia väriä esiin. Lisäksi torstaina 25.11.2021 ’huivitettiin’ oranssilla huivilla Minna Canthin patsas Kirkkopuistossa.