Hyvää kansainvälistä naistenpäivää!

Keski-Suomen ensi- ja turvakoti ry toivottaa kaikille hyvää kansainvälistä naistenpäivää!

Yhdistyksen asiakkaista suurin osa on naisia, samoin työntekijöistä. Naisten elämä siis näkyy ja kuuluu meillä. Me autamme ja tuemme osaltamme tyttöjä, naisia ja äitejä vaikeissa elämäntilanteissa. Haluamme myös aktiivisesti nostaa esiin naisten kokemuksia ja näkemyksiä. Naisten ääni ei valitettavasti vieläkään kuulu riittävästi kaikilla yhteiskunnan osa-alueilla.

Tällä hetkellä ajatuksemme ovat Ukrainan naisten luona. Sodan keskellä naiset joutuvat ottamaan paljon vastuuta, ja samalla he ovat hyvin haavoittuvassa asemassa. Tälläkin hetkellä tuhannet naiset ovat epätietoisia tulevasta, surevat kotimaansa tilannetta, huolehtivat omista ja mahdollisesti muidenkin lapsista sekä muista läheisistä. Toivomme, että sota ja ihmisten kärsimykset alueella saadaan pian loppumaan.

Toivomme kaikille maailman naisille väkivallatonta ja turvallista elämää.

Täällä Suomessa on moniin haasteisiin apua tarjolla, joten ei kannata jäädä yksin ongelmien kanssa. Toivotamme kaikille naisille rohkeutta, voimaa ja valoa – yritetään jokainen tehdä oma osamme paremman, turvallisemman ja tasa-arvoisemman maailman puolesta.

YK:n julistamaa kansainvälistä naistenpäivää vietettiin ensimmäisen kerran 8.3.1975. Naistenpäivän historia ulottuu kuitenkin jo 1900-luvun alkuun. Vuonna 1910 Kööpenhaminassa kokoontunut sosialistinen internationaali päätti naistenpäivän vietosta, tarkoituksena edistää naisten äänioikeutta ja naisasialiikettä.