Susanna Huovinen mukaan sote-järjestöjen asiantuntijaryhmän työhön

Keski-Suomen hyvinvointialueen sosiaali-, terveys- ja pelastusalan järjestöjen sekä seurakuntien uuden asiantuntijaryhmän työ käynnistyy. Mukana työssä on myös Keski-Suomen ensi- ja turvakodin toiminnanjohtaja Susanna Huovinen.

Laaja-alaisen asiantuntijaryhmän tehtävänä on tuoda järjestöjen ja seurakuntien näkökulmaa sekä osaamista valmistelun keskeisiin teemoihin kuten hyvinvointialueen strategiaan, yhtenäisten toimintamallien valmisteluun, avustuksiin, hyvinvointialueen järjestöyhteistyön sekä osallisuuden rakenteisiin.

“Meille järjestöille oli työvoitto saada uuden hyvinvointialueen rakenteeseen paikka myös sote- ja pelastusalan -järjestöjen edustajille. Edustamme paitsi asiakkaita ja työntekijöitä myös satoja keskisuomalaisia vapaaehtoisia, jotka antavat aikaansa yhdistysten ja järjestöjen kautta vaikeassa elämäntilanteessa oleville ihmisille. Järjestöjen osaaminen tuleekin ottaa hyötykäyttöön kaikilla hyvinvointialueilla”, toiminnanjohtaja Susanna Huovinen sanoo.

Järjestöjen ja seurakuntien asiantuntijaryhmä toimii valmistelun tukena vuoden 2022 ajan. Vuoden 2022 aikana arvioidaan tarve mahdolliselle pysyvämmälle yhteistyörakenteelle.

Ryhmän kokoonpano

 • Aapajärvi Tero, Jyväskylän Seudun Invalidit ry / Keski-Suomen cp-yhdistys
 • Ahonen Heli, Jyväskylän seurakunta
 • Astikainen Anne, Keski-Suomen Syöpäyhdistys ry
 • Hauvala Tuija, Jyväskylän seudun mielenterveysseura ry
 • Huovinen Susanna, Keski-Suomen ensi ja turvakoti ry
 • Lehtoranta Petri, Keski-Suomen Liikunta ry
 • Liiri Kati, Psykiatrisen Kuntoutuksen Tuki ry
 • Liukko Aki, Vaajakosken baptistiseurakunta
 • Pigg Kristiina, Keski-Suomen Sydänpiiri Ry
 • Seppänen Kalle, Keski-Suomen Sopimuspalokunnat ry
 • Sivonen Tiina, Keski-Suomen Yhteisöjen Tuki ry
 • Suojasalmi Jussi, Sovatek-säätiö
 • Turkkila Susanna, Keski-Suomen Näkövammaiset ry
 • Wilén Jari, Keski-Suomen Pelastusalan Liitto ry