Ryhdy vertaistukijaksi eronneille vanhemmille – tule koulutukseen 3.2.2024!

Vapaaehtoisten vertaistuki eroa pohtiville tai eronneille vanhemmille on tärkeää ja merkityksellistä. Voit ryhtyä vertaistukijaksi ilman aiempaa kokemusta, sillä meiltä saa tarvittavan koulutuksen. Ilmoittaudu mukaan 30.1.2024 mennessä. Koulutus on maksuton.

Erotukihenkilötoiminta on koulutetun vapaaehtoisen antamaa vertaistukea erotilanteessa oleville vanhemmille. Tukihenkilö kuuntelee, keskustelee, neuvoo käytännön asioissa omaan kokemukseensa pohjautuen ja on vertaistukena erotilanteen tuomassa muuttuneessa elämäntilanteessa.

”Vertaistukijat ovat eron kokeneita vanhempia. Muuta kokemusta tai aiempaa vapaaehtoistyön kokemusta tukihenkilöt eivät tarvitse, sillä me koulutamme tehtäviin. Koulutus kestää seitsemän tuntia ja kattaa kaiken tarvittavan vertaistukijaksi ryhtymistä varten”, koulutuksesta vastaava ohjaaja Ulla Ahvo kertoo.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan koulutukseen!

  • Koulutuksen ajankohta: la 3.2.2024 klo 9-16
  • Ilmoittaudu viimeistään: ti 30.1.2024
  • Lisätietoja ja ilmoittautumiset: ulla.ahvo@ksetu.fi
  • Paikka: Keski-Suomen ensi- ja turvakoti, Liitukuja 2, Jyväskylä
  • Koulutus on maksuton

Tärkeää ja merkityksellistä vapaaehtoistyötä

Vertaistuki on asiakkaalle maksutonta matalan kynnyksen toimintaa, johon voi osallistua vaikka anonyymisti. Tavoitteena on tarjota vanhemmille tukea erokriisissä, edistää vanhempien keskinäistä yhteistyötä ja sovinnollisuutta lapsen asioissa eron jälkeen sekä antaa tietoa muista eroon ja vanhemmuuteen liittyvistä tukimuodoista. Vapaaehtoistyö on ammatillisesti ohjattua.

Asiakkaat kohdataan kunnioittavasti, tasa-arvoisesti, puolueettomasti ja luottamuksellisesti. Vapaaehtoisia vertaistukijoita sitoo luonnollisesti vaitiolovelvollisuus. Tuki perustuu keskinäiseen vuorovaikutukseen, kokemusten jakamiseen ja yhdessä oppimiseen.

”Vertaistukija tarjoaa rauhallisen, ystävällisen ja kiireettömän kohtaamisen. Tärkeää vertaistuessa on läsnäolo, kuulluksi tulemisen kokemus, rohkaiseminen sekä toivon luominen omaan selviämiseen”, Ahvo korostaa.